Onconventionele olieproductie

Olie is een fossiele brandstof en een kenmerk van fossiel is dat het al heel lang in de bodem zit. Tot begin jaren negentig was men ervan overtuigd dat na decennialange speurtochten van vele oliemaatschappijen en overheden vaststond dat de grootste oliebronnen allemaal waren aangeboord.

Er worden nog steeds nieuwe conventionele oliebronnen gevonden maar de hoeveelheden daarvan nemen sinds de jaren ’60 alleen nog af. Omdat de wereld elk jaar meer olie oppompt, teren we in op oude reserves. Sinds de jaren tachtig pompen we meer olie op dan dat er aan nieuwe olie gevonden wordt.

Echter nieuwe manieren van olieproductie zoals fracking en deep sea drilling hebben ervoor gezorgd dat deze discussie naar de achtergrond is verdwenen. Deze productiemethoden wordt ook wel onconventionele olieproductie genoemd.

Cijfers over conventionele – en onconventionele productie kunnen olieprijzen flink beïnvloeden. Het is daarom noodzakelijk om veranderingen in de aanbodkant van de markt nauwlettend in de gaten te houden. PJK International kun u hierbij prima van dienst. Elke dag publiceert PJK een marktrapport waarbij de aanbod en vraagkant van de oliemarkt wordt geanalyseerd en waarbij een voorspelling wordt gedaan hoe de olieprijs zich op korte termijn gaat ontwikkelen.

Lees meer over hoe vraag – en aanbodfactoren de wereldoliemarkt beïnvloeden op onze Kennisbank.

Meer informatie over deze dienstverlening, vind u op PJK Markt Analyse. Of neem contact op met ons kantoor:

+31-76-7676323

Contact us
Fields with * are required