Technische indicatoren

Olieprijzen zijn extreem volatiel. Door een plotselinge prijsomdraai kan winsten eroderen. Dergelijke prijsrisico’s kunnen afgezekerd (gehedged) worden door gebruik te maken van verschillende financiële derivaten zoals swaps, caps en door gebruik te maken van de mogelijkheden van de termijnbeurs.

Door middel van technische indicatoren die worden toegepast in een charttechnische analyse kan een handelaar in de oliemarkt een gefundeerde voorspelling doen over de toekomstige ontwikkeling van de olieprijs. Een aantal veel voorkomende technische indicatoren zijn: candle sticks, ondersteuning – en weerstandsniveaus, trendlijnen, Fibonacci retracement niveaus, handelsvolumes, RSI en voortschrijdend gemiddelden.

Technische indicatoren – PJK International kan u en uw bedrijf ondersteunen in het maken van de juiste risico analyses, identificatie van geschikte hedging tools, selectie van de juiste tegenpartij en implementatie van een degelijke risico management strategie.

Lees meer over deze en andere projecten op PJK Consultancy.

Wilt u meer weten over hoe PJK International u kunt helpen met risico-management en identificatie van de juiste financiële instrumenten, neem dan nu contact op met ons kantoor.

 +31-76-7676323

Contact us
Fields with * are required