Binnentankvaart

De tankvaartmarkt is onder te verdelen in het transport van minerale oliën, chemische producten en eetbare oliën. Enerzijds is er het ARA-verkeer wat met name bestaat uit de bevoorrading van depots, vervoer van exportproduct en vervoer van zwarte producten. Anderzijds is Rijntransport meer gericht op chemicaliën en transport van blanke producten naar het achterland.

De tankvaart bestaat uit verladers, bevrachters en particuliere scheepseigenaren. De vraag naar tanktransport komt in eerste instantie voort uit vraag van de verladers om product te vervoeren. Hierbij kan gedacht worden aan brandstoffen voor depots of chemische transport aan de industrie. Daarnaast is de (internationale) handel een belangrijke ‘driver’ van transport.

PJK International is als marktonderzoeksbureau reeds lange tijd actief in de binnentankvaart. Het heeft voor de sector meerdere producten en diensten ontwikkeld. Voor meer informatie over deze producten, kijk dan op: PJK Rijn vrachttarieven, PJK ARA vrachttarieven, PJK Gasolie bunkerindex of PJK Freightcontrol.

Contact us
Fields with * are required